Isnin, 10 Mei 2010

I am under Utilized

Macam statement bunuh diri je. Tapi diri aku sendiri yang tau kapasiti atau keupayaan aku dalam melakukan sesuatu kerja. Bagaikan kata ibu anmum, bila kita berfikir, setiap sel otak akan sentiasa berhubung dan membentuk ikatan baru dalam otak.

Aku suka kerja aku. Tapi aku rasa aku perlu tambahan tanggung jawab. Need more pressure, work pressure la maksud aku. Tapi tambahan yang official. Bukan yang tak official. Sekarang ni, aku sentuh yang tu sikit, aku cuit yang sini sikit. Tapi tindakan aku tak memberi impact yang banyak pada perkara tersebut. Padahal aku rasa, aku boleh buat lebih lagi. Tapi sebab bukan tanggungjawab hakiki aku, aku tak boleh beriya sangat.

Need to seek my bos la berkenaan perkara ni. Harap bos faham. Kalau tak pun, nak cuba tempat baru dengan pengalam kerja baru. maksud nya Unit baru la. Ish2, entah lah, lagi 25 tahun lagi nak kerja. baru 5 tahun dah rasa tepu. Macam mana tu.

2 ulasan:

fizi berkata...

Baguslah kalau dah rasa macam tu. kitorang pun rasa u under-utilised. :) Seek new challenge! Umur berlalu...keputusan di tangan...

En Hatta berkata...

Itu la Pn . Unit saya mcm ada pn takpe,takde pn lagi takpe. Asyk bantu kpi org.Kpi sndiri xde.Xpe la,cari la state mana yg nak khidmat saya.huhu..tp jgn bg tau bos plak:)