Isnin, 20 Jun 2011

New Home sweat Home is in Progress June 2011








Hobi hujung minggu, melawat rumah baru dalam pembinaan. Ingatkan nak naik beskal je ke Berjaya Permai, sekali, hari macam nak hujan pulak (alasan).Terpaksa naik kereta.

Bila pergi tengok rumah baru, mula la berangan, nak pasang itu, nak buat ini. Pastu, mula la terfikir, nak bayar itu, nak bayar ini.Tapi, insyaAllah, kalau ikut perancangan, takde masalah. Cuma, kita manusia, boleh plan je, Allah menentukan segalanya.

Apa pun, best kalau beli rumah baru ni. Dari pada survey rumah, tengok progress rumah sampai lah nak mendecorate rumah. Yang tak best nya, time nak bayar je. Tapi, invest kat rumah ni, insyaAllah, jarang rugi. Jika nak dibandingkan dengan beli kereta (yang harga sekarang lebih mahal dari harga rumah), baik la beli rumah.

Rumah aku ni, dalam 65%-70% siap. Atap, syilling semua dah naik. Plaster dah siap. dah nampak lah bentuk rumah dan keluasan dia macam mana. 1 nasihat aku, sesiapa yang nak beli rumah, yang dia tahu dia 1st buyer atau sebagainya. Cuba lah demand dengan developer tu. Tambah tile ke, syiling kapur ke. Biasanya diorang bagi. Macam rumah aku. Dapat la tile dengan syiling kapur. Dah save berapa ribu dah kat situ.

ok lah. Salam.

2 ulasan:

yus berkata...

wiring & piping pon bole deal masa ni..
x yah nak pecah2 dinding pas siap nnt..

En Hatta berkata...

betul tu yus.